Over mij

Mijn motto luidt: Als je niet volgens je stofwisseling eet dan verzwak je!

De Westerse diëten, ik heb ze werkelijk allemaal gehad. Het heeft me bakken met geld gekost en ik ging jaar in en uit hysterisch met mijn lijf aan de slag. Smoothies, eiwitshakes, extreem sporten met een personal trainer, vetarm eten, Montignac, Paleo, Proteïne dieet, brooddieet, sap kuur, Weight Watchers, Atkins dieet etc. Maar of ik me beter voelde? 
Op wat complimenten na als: “ben je afgevallen?” was dit iets waardoor ik lange tijd geobsedeerd was en wat mijn leven volledig beheerste en me frustreerde. 

              De uitspaak: ik werd dik van water……….valt te verklaren! 

Vooral na mijn 35ste is de ellende begonnen en voelde ik me niet goed, veel klachten, zowel fysiek als mentaal. Moe, futloos, te zwaar, depressief, uit balans en veel “kleine klachtjes” zoals spierpijn en stijve gewrichten. Ik zat absoluut niet lekker in mijn vel.

Na die vele diëten dacht ik weer wat nieuws te proberen en zo raakte ik bekend met de Traditionele eeuwenoude Chinese Voedingsleer (TCM) door een studie te gaan volgen. Daarnaast leerde ik vervolgens mijn eigen unieke stofwisseling kennen. En deze combinatie heeft dus werkelijk mijn leven permanent in positieve zin veranderd. Ik kan het wel van de daken schreeuwen! 

Alles viel op z’n plek voor mijn gevoel, alleen al door anders te gaan eten en weten wat ik volgens mijn stofwisseling moet eten, ging ik me steeds fitter en fitter voelen, ik viel af, psychische klachten verdwenen. Ook de vele ‘kleine klachtjes’ waarvan ik dacht dat ze bij het leven horen, verdwenen en bleken allemaal symptomen te zijn van niet goed gevoed zijn. Ik dacht dat het gezond was wat ik at maar niets bleek minder waar. Ik ben van de ene in de andere verbazing gevallen. 

Na een 23 jarige carrière als IC en spoedeisende hulp verpleegkundige en daarna nog een lange tijd als eigenaar van een reisbureau, ben ik me helemaal gaan richten op de voeding volgens de eeuwenoude Oosterse principes in combinatie met de leer van de stofwisselingstypes. Vele opleidingen heb ik de laatste jaren gevolgd waaronder een studiereis naar China waar ik via stage heb mogen ervaren om in Chinese ziekenhuizen te werken en ben ik naar Wenen gegaan waar ik in 2019 verder ben opgeleid in de leer van de stofwisselingstypes. 

Alle ervaringen hebben mij een ontzettende positieve drive gegeven. Gaandeweg kreeg ik een doel; een eigen praktijk. In 2018 heb ik besloten om zelf aan de slag te gaan. Eerst als voetreflex plus therapeut. Gaandeweg heb ik mijn volledige focus gelegd op de leer van de stofwisselingstypes in combinatie met de Chinese voedingsleer wetende dat ik hiermee echt het verschil voor jou kan maken door te beginnen bij de BASIS!

Alles draait om balans.

Achter het Oosterse Yin en Yang zit een prachtige theorie. Balans is enorm belangrijk.  Emotioneel, mentaal, fysiek.

Ik ben Will-Therèse van Roosmalen, getrouwd en moeder van 2 dochters en heel erg trots en dankbaar dat ik Qi Body Power op heb kunnen richten. Deze switch heeft mij al zoveel positieve en dankbare cliënten gebracht. Hierdoor is mijn motivatie alsmaar groter geworden. Ik ben continu met mijn vak bezig, ik volg opleidingen, Webinars, bijscholingen, workshops, lezingen noem het op. Als een spons neem ik alle info in me op met als doel om mijn cliënten écht een gezond leven te geven. 

 

 

Werkervaring: 

1982 – 2007 A-verpleegkundige, leerling IC verpleegkundige, IC verpleegkundige en SEH verpleegkundige.(Catharina ziekenhuis Eindhoven) en bij diverse ziekenhuizen als uitzendkracht op verschillende Ic’s en spoedeisende hulp afdelingen (waaronder het Brandwondencentrum Rotterdam, Erasmus MC, UMC Utrecht, Radboud UMC)

2018 – heden Qi Body Power 

2002 – 2019 Eigenaar van een reisbureau. 


Opleidingen 

1982 A verpleegkundige
1988 IC verpleegkundige 
1990 Cardiochirurgie voor IC verpleegkundigen – Catharina ziekenhuis Eindhoven 
2002 SEPR 1 + 2 Vakbekwaamheid voor het reisbureau 2002
2003 Verkorte SEH opleiding voor IC verpleegkundigen– EMC uitzendorganisatie 
2017 Voetreflexmasseur basis 2017 – Sonnevelt opleidingen
2019 Voetreflex Plus, volgens TCM, Traditional Chinese Medicine) – Total Health 
2019 Chinfood opleiding, volgens TCM, Traditional Chinese Medicine – Total health
2019 Seminar der Ernärungskompass – Karin Stalzer – Wenen – Oostenrijk 
2020 EMB bloedtest – Interpretatie en leren testen – Stichting Ortho Health Foundation
2020 Orthomoleculaire suppletie – CIVAS

Trainingen
2018 Voetreflexologie bij blessures en aandoeningen van de botten en gewrichten – School voor voetreflexologie – Amsterdam
2018 Triggerpoint therapie basis – Total health
2018 riggerpoint therapie gevorderd – Total health
2018 Chi Kung voor de rug – Total health
2018 Chinflex basis – Total health
2018 Cupping basis – Total health
2018 Cupping gevorderden – Total health
2018 Tuina Zen massage -Total health
2019 Biotensor training – Gezondheidscentrum de Horizon
2019 De rol van de persoonlijkheid in gezondheid en ziekte – AOV Kennisdag
2019 De rol van vetzuren in het immuunsysteem – Natura Foundation training
2019 Corona en stress – hoe kom je weer tot rust? – Natura Foundation training
2019 Waarom depressie een darmprobleem is – Natura Foundation training
2020 Eelco de Boer – Game Changers
2020 Mitochondriale disfunctie herkennen en aanpakken – Natura Foundation training 
2020 Bijscholing – PNI in de bloedtest, schildklierproblemen – EMB Test bv.