Will-Therèse

LEES ALLES

Anderen zouden mij omschrijven als…

 • Goed medisch onderlegd: basis als nurse practitioner IC en SEH

 • Gedreven

 • Creatief

 • Mensenmens

 • Oprecht

 • Leergierig

 • Wereldreiziger

 • Autodidact

 • Sportfanaat

 • Talenwonder

 • Levensgenieter

Mijn motto

“Zorg goed voor je lijf, het is de enige plek aarde waar jij een leven lang woont”

Vaak geven we meer aandacht aan onze spullen dan aan ons eigen lichaam.

Vaak geven we meer aandacht aan onze spullen dan aan ons eigen lichaam. Stel je voor, je rijdt naar je werk en opeens begint er een rood lampje te branden: “Na het werk maar even langs de automonteur om erger te voorkomen”, zul je denken. Zo zouden we ook voor ons eigen lichaam moeten zorgen, blijven zitten met klachten en pas in actie komen als het te laat is, dat doet je geen goed!

Smoothies, eiwitshakes, extreem veel sporten met een personal trainer, Atkins, het brooddieet; ook ik heb ondervonden hoe talloze diëten niet voor mij werkten. Het heeft me bakken met geld en tijd gekost, maar of ik me beter voelde? Er ontstond een ongezonde obsessie waarin mijn lijf centraal stond. In plaats van naar mijn lichaam te luisteren, luisterde ik naar anderen. Vragen als “ben je afgevallen?” voelde als een waardevol compliment waar ik zo veel waarde aan hechtte dat het een lange tijd mijn leven volledig beheerste.

Vooral na mijn 35ste is de ellende begonnen en voelde ik me niet goed. Ik had veel klachten, zowel fysiek als mentaal. Ik zat absoluut niet lekker in mijn vel, maar kwam gelukkig in aanraking met de Traditionele eeuwenoude Chinese Voedingsleer (TCM) door een studie te gaan volgen. Daarnaast leerde ik mijn eigen unieke stofwisseling kennen. Ik ben vanaf mijn 12e een vegetariër geweest en vanaf deze tijd heb ik me eigenlijk nooit echt topfit gevoeld. Dit viel allemaal op z’n plek, toen ik er in mijn opleiding achter kwam dat mijn stofwisseling behoefte had aan een andere leefwijze. Ik ben weer vlees gaan eten en ik ervoer veel minder klachten en voelde me snel veel sterker, zowel fysiek als mentaal. Precies deze combinatie heeft mijn leven in positieve zin veranderd en dat kan ik wel van de daken schreeuwen!

De uitspraak: “ik werd dik van water” valt te verklaren!

Ik ben Will-Therèse van Roosmalen, getrouwd en moeder van 2 dochters en heel erg trots en dankbaar dat ik Qi Body Power op heb kunnen richten. Deze switch heeft mij al zoveel positieve en dankbare cliënten gebracht, waardoor mijn motivatie alsmaar groter is geworden. Ik ben continu bezig om mezelf verder te ontwikkelen. Als een spons neem ik alle info op met als doel om jou écht een gezond leven te geven.

Na een carrière als nurse practitioner op de IC- en spoedeisende hulp, heb ik Chinese geneeskunde gestudeerd en ben ik me gaan richten op Chinese voedingsleer, Tuina en voetreflexmassage plus, cupping, de leer van de stofwisselingen, EMB bloedtest, etherische oliën en human design. Specifiek gezegd; de voeding volgens de eeuwenoude Oosterse principes in combinatie met de leer van de stofwisselingstypes. Ik heb hiervoor verschillende opleidingen gevolgd waaronder een studiereis naar China. Hier heb ik via een stage kunnen ervaren hoe het is om in een Chinees ziekenhuis te werken. In 2019 ben ik naar Wenen gegaan, hier ben ik verder opgeleid in de leer van stofwisselingstypes.Verder heb ik veel opleidingen gedaan de afgelopen jaren en ben ik me aan het oriënteren binnen systemisch werk.

Alle ervaringen hebben mij een ontzettende positieve drive gegeven. In 2019 heb ik besloten om die droom waar te maken. Mijn grondige medische kennis is een sterke pijler in mijn praktijk. Laten we beginnen bij de BASIS!

Alles draait om balans.

“Achter het Oosterse Yin en Yang zit een prachtige theorie. Balans is enorm belangrijk. Emotioneel, mentaal, fysiek.”

Wat je over mij moet weten

 • Ik houd van reizen: ik vind het geweldig om me in andere landschappen te begeven, nieuwe mensen te leren kennen en bijzondere culturen te beleven. Met reizen ontstaat begrip voor elkaars levenswijze en beeld over de wereld.
 • Ierland is mijn grote liefde, mijn tweede thuis!
 • Ik voel me op mijn gemak in Scandinavië, IJsland, Groot Brittannië, en Zuid Frankrijk. Ik ben verzot op cruisen.
 • Vaak ben ik te vinden bij events en concerten. Je vind me bij Bruce Springsteen, Martin Garrix, The Eagles, The Script, Nightwish of bij een klassiek concert in Wenen.
 • Ik heb een liefde voor voeding en gezondheid en heb in het verleden jarenlang op de IC en SEH gewerkt als Verpleegkundige en later als nurse practitioner (ondersteuner van de arts en opleider van arts assistenten). Daar ging ik regelmatig in gesprek met de patiënten en familie omdat ik vaak aanvoelde wat er diep van binnen aan de hand was en zag dat medicatie niet altijd de oplossing was (angst, onzekerheid, burn out). Deze intuïtie heeft me veel gebracht en gebruik ik nog steeds.
 • Ik ben een sportfanaat en volg alles wat daarmee te maken heeft. Ik doe aan krachttraining en speel hockey competitie en ben daar bloedfanatiek in.

Typisch Will-Therèse

 • Ik houd van alles wat met Ierland te maken heeft. Als klein meisje haalde ik reisgidsen over Ierland om daarin weg te dromen.
 • Anders dan anders. Ik vaar niet met de stroom mee. Als het niet linksom is dan wel rechtsom of er onderdoor of overheen.
 • Ik ben een mensenmens en houd van diepgaande gesprekken voeren.
 • Ik ben gefascineerd door de Chinese geneeskunde, de eenvoud en de kracht.
 • Ik houd van studieboeken: een leven lang leren en studeren!
 • Ik zou graag een TV programma willen maken zoals Obese maar dan volgens de Chinese geneeswijzen en de leer van de stofwisselingen.
 • Vreemde talen spreken, het liefste wil ik iedereen op de wereld kunnen verstaan. Ik heb van alles gestudeerd en spreek nu Engels, Duits, Frans, Italiaans.   
 • Ik breng graag veel tijd door met mijn gezin en goede vrienden.

1982 – 2012 A-verpleegkundige, leerling IC verpleegkundige, IC verpleegkundige en SEH verpleegkundige en  nurse practitioner (Catharina ziekenhuis Eindhoven, UMC Radboud Nijmegen, Laurentius Roermond) en bij diverse ziekenhuizen als uitzendkracht op verschillende Ic’s en spoedeisende hulp afdelingen (waaronder het Brandwondencentrum Rotterdam, Erasmus MC, UMC Utrecht)

2019 – heden Qi Body Power

2018 Voetreflexologie bij blessures en aandoeningen van de botten en gewrichten – School voor voetreflexologie – Amsterdam

2018 Triggerpoint therapie basis – Total health

2018 Triggerpoint therapie gevorderd – Total health

2018 Chi Kung voor de rug – Total health

2018 Chinflex basis – Total health

2018 Cupping basis – Total health

2018 Cupping gevorderden – Total health

2018 Tuina Zen massage -Total health

2019 Biotensor training – Gezondheidscentrum de Horizon

2019 De rol van de persoonlijkheid in gezondheid en ziekte – AOV Kennisdag

2019 De rol van vetzuren in het immuunsysteem – Natura Foundation

2019 Corona en stress – hoe kom je weer tot rust? – Natura Foundation

2019 Waarom depressie een darmprobleem is – Natura Foundation 

2020 Eelco de Boer – Game Changers

2020 Mitochondriale disfunctie herkennen en aanpakken – Natura Foundation

2020 SIBO training (Small Intestinal Bacterial Overgrowth) – Stichting Ortho Health Foundation 

2020 Leptine en Insuline resistentie – Natura Foundation 

2020 Bijscholing – PNI in de bloedtest, schildklierproblemen – EMB Test bv.

2020 Debbie Bernasco – 4 dagen challenge

2020 Michael Pylarczyk – Roadmap to succes

2020 D3 & K2 en Corona: nieuwste wetenschappelijke inzichten – Natura Foundation 

CONTACT OPNEMEN

Neem vrijblijvend contact op.

  Altijd op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

   Bel voor een afspraak. Ook als je nog vragen hebt kan je ons gerust bellen of mailen.

   • PRAKTIJK 06-10278330

   • PRAKTIJK 0413-471651

   Email

   • info@qibodypower.nl

   Op bezoek komen?

   • Bolle Akkers 13
   • 5491 NT Sint-Oedenrode