Een fit lichaam en een sterk immuunsysteem

LEES ALLES

Jezelf topfit voelen, een gezond gewicht en een goed werkend immuunsysteem hebben

Herken jij dit? Je voelt je niet fit en bent vaak moe. Je hebt buikpijn, diarree of obstipatie. Heb je last van die vervelende opvliegers? Of herken je dit: vaak slijm in je keel, vaak verkouden en je hebt snel griep. Of heb jij vooral last van hoofdpijn, migraine, een “wattig” hoofd, ontstekingen, kalknagels of schimmelinfecties? En deze dan: je gewicht neemt alleen maar toe ondanks alles wat je probeert, heel frustrerend. Je hebt altijd zin in eten en je blijft snoepen en voortdurend snaaien. Die koude handen en voeten, hoe fijn is het als je daar van verlost wordt. Of hoort slecht slapen en jezelf zo nu en dan depressief voelen bij jou? Je hebt misschien al een chronische ziekte ontwikkeld zoals diabetes, obesitas, hoge bloeddruk, astma, hart- en vaatziektes, reuma of kanker?

Je denkt misschien dat het bij het leven of bij ouder worden hoort, maar laat dit duidelijk zijn: kwalen en chronische ziektes horen absoluut NIET bij het leven.

Er zijn zo ontzettend veel diëten, trends en meningen over voeding, het lijkt wel of iedereen zijn eigen ‘geloof’ heeft: vetarm, low-carb, minder zout, speciale kruiden of zoiets als het brooddieet. Maar van brood wordt je toch dik? Of moet je dan misschien die pil nemen waar je over las in dat magazine? Die ene waar je van zou afvallen en toch alles kan eten wat je wilt. Daarnaast leven wij in overvloed en zijn we, ondanks de overconsumptie, ondervoedt. We zijn de weg kwijt in de jungle van alles wat de voedingsmiddelen industrie ons aanbiedt. Er is nog niemand gezond geworden van low fat en light producten. Verwarrend, waar moet je nu beginnen?

‘Eet wie je bent’ dat is waar ik in geloof. Samen gaan we op zoek naar wat jouw lijf en spijsvertering écht nodig hebben om goed in je vel te zitten. Maatwerk dus! Dit doe ik door te meten wat jouw unieke spijsvertering van je vraagt en daarbij de Chinese gezondheidsleer toe te passen.

Hoe kan ik me een traject bij jou voor me zien?

Dit leg ik je graag uit aan de hand van een aantal voorbeelden. Stel je voor, je hebt regelmatig last van eetbuien en daarbij gaat geregeld het keukenkastje waar de chocolade in ligt open en dicht. Dit komt waarschijnlijk omdat je niet goed gevoed bent door je huidige eetpatroon.

Ook andere klachten kunnen verholpen door deze werkwijze. Een ander voorbeeld: als je last hebt van acné, eczeem en cellulitis dan kan dat komen doordat je darmen niet helemaal goed werken. Denk hierbij aan lactose- of glutenintoleranties. Volgens de Chinese voedingsleer hebben darmen en huid dezelfde oorsprong. Je darmen vallen Chinees gezien onder het element huid dus als je een darmprobleem hebt dan zie je dat ook in de huid terug. Als je last hebt van een depressie kan dit ook komen doordat de darmen niet goed werken. Darmen en hersenen zijn immers met elkaar verbonden.

Als je last hebt van duizeligheid, of je bent nachtblind of je ziet bleek, dan kan dit duiden op bloedleegte volgens de Chinese voedingsleer. Dit probleem kan voorkomen omdat je misschien teveel koffie drinkt of teveel uitdrogende voedingsmiddelen eet. Ook dit is weer op te lossen met de juiste voeding!

Misschien eet je vegetarisch en heb je de stofwisseling van een vleeseter. Als je niet de juiste brandstof krijgt verzwak je en krijg je allerlei kwalen.

In mijn praktijk neem ik uitvoerig je klachten samen met jou door, doe ik een tongdiagnose, meet ik je stofwisseling door en neem eventueel nog een EMB bloedtest af. Vervolgens ga ik samen met jou kijken hoe je weer fit en energiek wordt.

CONTACT OPNEMEN

Neem vrijblijvend contact op.

  Altijd op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

   Bel voor een afspraak. Ook als je nog vragen hebt kan je ons gerust bellen of mailen.

   • PRAKTIJK 06-10278330

   • PRAKTIJK 0413-471651

   Email

   • info@qibodypower.nl

   Op bezoek komen?

   • Bolle Akkers 13
   • 5491 NT Sint-Oedenrode