Traditionele Chinese Voedingsleer

LEES ALLES

Eeuwenoude Chinese Voedingsleer

In de eeuwenoude Chinese voedingsleer staat bij het genezen van ziekten en kwalen voedingstherapie centraal. Ze kijken eerst naar je dieet en dan pas naar eventuele vervolgbehandelingen. De voedingsleer kijkt niet naar calorieën en getallen, maar kijkt naar de thermische werking van voeding en naar wat de mens echt kan verteren. De Chinese voedingsleer gaat meer dan 3000 jaar terug en is ontzettend goed gedocumenteerd. Het is een onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde, TCM genaamd. Ze kijken eerst naar je voeding en dan pas naar eventuele vervolgbehandelingen. De voedingsleer kijkt niet naar calorieën en getallen, maar kijkt naar de thermische werking van voeding en naar wat je écht kan verteren.

Het belangrijk om gezond te eten. Dat weet iedereen maar wat is gezond eten nu precies? En het allerbelangrijkste: wat is gezond eten voor jou? Als jouw lijf de voeding die jij eet niet kan verteren, dan kun je nog zo gezond eten maar dan neemt jouw lichaam de voedingsstoffen niet op.

In de TCM zijn de maag en de milt de belangrijkste (energetische) orgaansystemen. Ze zorgen voor het omzetten en het transport van wat wij eten en drinken zodat het uiteindelijk omgezet kan worden in voedingsstoffen (Qi wat energie betekent en bloed). Zie de maag als kookpot en de milt als het vuur wat er onder brandt. Wij noemen dit het verteringsvuur. Dit vuur moet altijd blijven branden. Het vuur dooft door o.a. koude voedingsmiddelen (rauwe smoothies) koud drinken, melkproducten, stress en piekeren, bewerkte voeding, transvetten, suiker etc. Hierdoor krijgt je klachten zoals koude handen en voeten, aankomen in gewicht, zin in zoet, verzakkingen, moe en futloos zijn, maag en darmklachten en allerlei chronische ziektes. Ik kan aan de hand van jouw klachten, in combinatie met een tong diagnose, zien hoe het met jouw vuur gesteld is en nog belangrijker, ik kan je helpen om je vuur weer goed te laten branden zodat je klachten (grotendeels) gaan verdwijnen.

Wist je dat:

Veel trend diëten voor een disbalans in je lichaam zorgen?

Dat een niet goed werkende spijsvertering een belangrijke rol speelt bij Diabetes Mellitus en overgewicht?

Het kennen van je stofwisseling en de combinatie met de Chinese voedingsleer een krachtige en complete methode is om je klachten aan te pakken en je weer fit en vitaal te voelen? Ik ben een van de weinige specialisten in Nederland die het meten van jouw stofwisseling combineert met de kennis van deze voedingsleer.

CONTACT OPNEMEN

Neem vrijblijvend contact op.

  Altijd op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

   Bel voor een afspraak. Ook als je nog vragen hebt kan je ons gerust bellen of mailen.

   • PRAKTIJK 06-10278330

   • PRAKTIJK 0413-471651

   Email

   • info@qibodypower.nl

   Op bezoek komen?

   • Bolle Akkers 13
   • 5491 NT Sint-Oedenrode